// De Strangers 50 +: Historiek
 

2003-2011

Ook na het afscheidsconcert kwamen de Strangers nog veelvuldig in het nieuws. Uitgezonderd voor het goede doel treden ze weliswaar niet meer op, stilzitten bleven ze allerminst. Dergelijke optredens vonden plaats op 11 januari 2007 als eerbetoon aan Stafke Fabri in het "Atrium" van het Antwerpstadion; op 24 mei 2007 ter gelegenheid van het "Antwerps Sportfeest" in de (toen) nieuwe "Lotto-Arena-hall"; op 14 december 2007 in de vernieuwde stadsfeestzaal ter gelegenheid van het uitbrengen van de nieuwe CD; en op 10 augustus 2008 ter gelegenheid van "Antwerpen Zingt" waar ze de Potpourri van "De rijkswacht", "'k Zen zoe geire polies", "De blauwe geschelpte" en "Schele Vanderlinde" brachten, evenals "Antwarpe 'k zien a zoe geire" en natuurlijk "Antwarpe". Daarnaast traden De Strangers ook op het witte doek op, aangezien ze in 2008 zichzelf speelden in de film "Los". Ook op het kleine scherm kunnen De Strangers sinds 26 januari 2011 opnieuw bewonderd worden, wanneer VTM na twintig jaar alle dertien afleveringen van de humoristische reeks "De Strangorianen" op twee DVD's uitbrengt.

Gesterkt door de vele handtekeningen van de trouwe fans, kwam in 2005, na 4 jaar lobby-werk, dan toch het verzameld oeuvre van de Strangers uit in de vorm van een CD-box. Op 8 november 2006 volgde ook nog de DVD-box. Ter promotie van deze laatste box konden geïnteresseerden hun exemplaar op 16 december 2006 door De Strangers laten signeren in "De Groote Witte Arend". Ter gelegenheid van deze actie kon de box worden aangekocht voor 85 euro, net als op woensdag 20 december 2006.

Uitzonderlijk verrasten De Strangers op 1 november 2007 met de voorstelling van "Ântwârpe 'k zien a zoe geire", een nieuwe compilatie-CD met hùn odes aan 't stad. Op deze CD brengen zij tevens 2 nieuwe liedjes uit, waaronder een échte hymne.

In 2009 vierde DeStrangers.org haar tienjarig bestaan. Ter gelegenheid van deze verjaardag werd op de site een overzicht gegeven van alle incarnaties van de website, vanaf de eerste versie in 1999 tot de recentste uit 2009. Op 12 september 2011 werd dit overzicht in een folder gebundeld die hier gratis te downloaden is.

24 februari 2011: In De Roma ging de humoristische revue "Azzek nog zou trouwen" in première. Drie mannen en drie vrouwen gaan op zoek naar liefde en hun ideale partner. Met vallen en opstaan ontdekken ze de voor- en nadelen van het andere geslacht. Wie draagt de broek en wie ligt onder de sloef ? Wie denkt niet : “Azzek nog zou trouwen, dan zou ik het anders aanpakken…” Kortom : een plezante kijk op het liefdesleven.
Azzek nog zou trouwen” was een revue met meer dan 60 liedjes van de Strangers.

Download de persmap

15 maart 2011: Bij de vernieuwde layout van de website werd de band tussen De Strangers en Antwerpen visueel benadrukt door de introductie van een nieuw kleurenschema: rood en wit.
Het logo van de website kon uiteraard niet achterblijven. Geïnspireerd door de eerste platen die De Strangers hebben uitgebracht, werd speciaal voor deze website een lettertype ontwikkeld. Het verleden wordt gepaard aan de hedendaagse website door de combinatie met het lettertype van de website. Alzo wordt een herkenbaar logo bekomen dat perfect beide tradities (groep en webstek) aan elkaar verbindt


Het nieuwe logo van de website.

 

Home | Historiek | Discografie | Documentaire | Media