DE STRANGERS
Meer dan vijftig jaar Antwerpse muziek!

KALENDER:
30 januari 2016
Koop bij Elite Reklaam (Turnhoutsebaan 185, 2970 Schilde) een exemplaar van de CD-box. Op 30 januari 2016 zullen De Strangers er aanwezig zijn om de aldaar gekochte boxen te signeren. Tevens is er de mogelijkheid om met hen op de foto te gaan! Meer info op de flyer.

4 augustus 2015
In Afspanning Den Moor vindt een meezingavond plaats met Strangersliekes. Stranger John en vier andere muzikanten/zangers van de groep 'De never ending' zorgen voor de nodige ambiance.

19 juli 2015
De Strangers signeren het boek De Strangers Compleet op de pop up markt te Broechem bij Afspanning Den Moor. Inkom is gratis. Voor meer info, klik hier.

Historiek: 2002

Zoals ze zelf altijd zeggen: "De Strangers zijn niet kapot te krijgen...", bewijzen ze dit door, na lange tijd, nog eens een nieuwe single uit te brengen.

Het succes van het moment is "Anton aus Tirol" van DJ Otzi. Dit liedje is uitermate geschikt voor een Strangerspersiflage, zeker in combinatie met de extreemrechtse Jorg Haider-perikelen in Oostenrijk en de daaropvolgende Europese banbliksems, met onze minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel op kop. "Piet Snot" is altijd de dupe; "al van in de moederschoot, wazzek nen onnozele kloot", hetgeen door Chris Duchausoit vertaald werd naar: "ik was een loeder van in de baarmoeder".
Dit laatste was naar aanleiding van een item over Nest en de Strangers in 'Bracke & Crabbé', een VRT- TVprogramma/show met vooruitblik op de gemeenteraadsverkiezingen, waarvoor Nest in Antwerpen opkwam voor de CVP.

Met "'t Moest mor zoe goe nie zijn", op de tonen van het winnend Eurovisiesongfestivalliedje "Fly on the wings of love" van de Olsen Brothers, vraagt Alex zich af waarom al de dingen die we plezant vinden toch zo slecht zijn voor de gezondheid.

"De Strangers live op TV".
Met deze slogan pakt ATV uit om twee optredens van De Strangers, op 15 en 22 oktober, aan te kondigen. In het zondagvoormiddag-praatprogramma 'Wakker op zondag' brengen De Strangers inderdaad live en a capella "Hondepoep" en "De pruimentijd".
"De Strangers staan er weer, in Antwerpen, en ze zijn door niets kapot te krijgen, ook niet door hondepoep", oordeelt presentator Karl Apers.
(Noot van John De Wilde: Bij deze danken De Strangers de directeur van ATV.)

19 november: Antwerp - Beerschot (nu officieel Germinal Beerschot Antwerpen geheten)
Beide Antwerpse voetbalclubs spelen in hun eerste derby sinds 10 jaar voor de titel ... "Ploeg van 't Stad" (...meer zit er blijkbaar niet in, helaas..). Er is volop sfeer. Ook de Strangers doen, met een kort optreden vooraf, een duit in het zakje. Met "Piet Snot" zit de sfeer er goed in. De Antwerp-aanhang vindt niet beter dan "Piet Snot" om te vormen tot "Beer Schot".
Maar het hoogtepunt wordt bereikt wanneer ze "Antwarpe" inzetten.... De tienduizend aanwezige supporters zingen de "Antwerpse Brabanconne" uitbundig mee... om kippevel van te krijgen!

9 december: Strangers Goud
Bij hun nieuwe platenmaatschappij ARS nemen ze een techno-versie op van "Bij de rijkswacht". De CD-single wordt verwacht tegen half januari. Op deze manier willen ze de jongerengeneratie van 13 tot 18 jaar kennis laten maken met de Strangers. (Raar maar waar!)
In afwachting daarvan verschijnt er op 9 december een compilatie-CD - de eerste echte, volgens de Strangers - met al hun grootste hits. Hij heet toepasselijk "Strangers Goud". En ze krijgt de nodige aandacht. Zowel VTM als VRT besteden er een item aan in respectievelijk 'Luk Alloo's TV6' en 'De rode loper'. Ook in het nieuwe stadsmagazine Zone 03 verschijnt er een interview met de Strangers.