Wil je ook lid worden van "De Strangers v'r Altaaid" vzw? Klik hier om aan te sluiten!

NIEUWSOVERZICHT

DVD 'Ode aan 65 jaar De Strangers' en teken in voor de kalender 'De Strangers Tijdloos'
10 oktober 2017 | update 12 maart 2018

Ode aan 65 jaar De Strangers

Eind 2017 verscheen de DVD met alle hoogtepunten van het concert in De Roma van 22 oktober, een muzikale ode aan 65 jaar De Strangers. Interviews met de artiesten, reacties van De Strangers en twee bonusvideo's vergezellen de beelden. Prijs: 20 euro (15% korting voor leden van de vzw), 3 euro verzendingskosten.

Ga naar de productpagina van de DVD 'Ode aan 65 jaar De Strangers'.


De Strangers Tijdloos. Een dag - een citaat

Een unieke dagkalender, bovendien tijdloos en dus elk jaar opnieuw te gebruiken, met elke dag een passende quote uit het rijke repertoire van De Strangers. Beluister dankzij de QR-codes de geselecteerde liedjes! De richtprijs bedraagt 16 euro (15% korting voor leden van de vzw). De kalender wordt verwacht tegen eind 2018, meer informatie tegen mei 2018.

Teken nu zonder aankoopverplichting in om in mei 2018 meer informatie te ontvangen over de kalender 'De Strangers Tijdloos'.

De Virale Video van De Strangers aan ‘De Kennedytunnel’
23 mei 2017

In het kader van de week van de mobilitieit bij Radio 2 Antwerpen (van 15 tot 19 mei) nemen Bob, John en Nest op donderdag 11 mei een nieuwe versie van de 30-jaar oude clip over ‘De Kennedytunnel’ op. (...)

LEES MEER

65 jaar De Strangers
8 mei 2017

Op 8 mei 2017 opende in het auditorium van het FelixArchief te Antwerpen plechtig de minitentoonstelling over De Strangers. Op die dag, exact 65 jaar, geleden hielden Gust, Alex, Pol en John (toen nog) 'The Strangers' boven de doopvont. (...)

LEES MEER

Download HIER de interactieve brochure van de tentoonstelling.


Meer nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten op één scherm bundelen, is onmogelijk. Daarom hebben we ze in dit nieuwsoverzicht voor U opgelijst!

DE STRANGERS V'R ALTAAID VZW

Keer terug naar boven

De Strangers ... v'r Altaaid!
8 mei 2016

De vzw ‘De Strangers v’r Altaaid’ bundelt de krachten van enkele gedreven Strangersfans die de voorbije jaren elk afzonderlijk initiatieven hebben ontplooid ter instandhouding en bevordering van het artistieke patrimonium van de Antwerpse zanggroep ‘De Strangers’. De vereniging heeft tot doel het ontwikkelen, uitwerken en ondersteunen van initiatieven ter instandhouding en verspreiding van het artistiek patrimonium van de Antwerpse zanggroep ‘De Strangers’. Zo is het de bedoeling van de vzw om CD’s, DVD’s en boeken uit te geven waarbij uit het omvangrijke Strangersarchief zal geput worden, met nooit eerder vertoonde foto’s, artikels en dergelijke. Tevens kunnen er evenementen georganiseerd worden zoals ruilbeurzen en fandagen en kunnen er audiovisuele producties opgezet worden. De vzw zal dit in eigen beheer kunnen doen of in samenwerking met andere organisaties.

Stichtende leden

Het vroegere ‘DeStrangers.org’, omgedoopt tot 'Het virtuele Strangersarchief', een initiatief van René Van Camp, sinds 1999 webmaster van De Strangers, is de drijvende kracht geweest achter de uitgave van het volledige oeuvre door middel van de succesvolle CD-box, de DVD-box en het boek ‘De Strangers Compleet’.
Voorzitter Alex Vangeel is naast trouwe sponsor ook organisator van talrijke evenementen in zijn Afspanning ‘Den Moor’ te Broechem. Sinds 2015 baat hij ook de webshop uit.
Louis Welters tenslotte, is coauteur van de Strangersrevue ‘Azzek nog zou trouwen’ die in 2011 twintigmaal werd opgevoerd in Antwerpen (zaal Roma) en in Vlaanderen.

Ledenvoordelen!

Alle leden van de vzw hebben recht op de volgende voordelen:
- 15 % korting op alle publicaties;
- nieuwsbrief 3x per jaar;
- deelname aan verschillende exclusieve activiteiten:
1) diverse lezingen, met gastsprekers,
2) ruilbeurzen,
3) nieuwjaarsdrink, in aanwezigheid van De Strangers,
4) tentoonstellingen,
5) audiovisuele vertoningen.
Draagt u De Strangers een warm hart toe en onderschrijft u onze doelstellingen? Aarzel dan niet en deel uw interesse/passie met gelijkgestemden door lid te worden van onze vzw! Bekijk hier onze tarieven.

OVER DE STRANGERS

Opgericht in 1952 door Gust Torfs, Alex Boeye, Pol Bollansee en John De Wilde, kameraden uit de Antwerpse wijk 'het Kiel', brachten De Strangers in 1958 hun eerste plaat uit, in het Algemeen Nederlands. Het echte succes kwam in de jaren '60 wanneer ze humoristische covers in het Antwerps brachten van bekende hits. Op het podium werden ze tussen 1968 en 1976 bijgestaan door René Van Laken, terwijl ook Bob Van Staeyen en Nest Adriaensen de groep definitief vervoegden. Sinds 2002 zijn ze officieel met pensioen, maar dan waren Gust en Pol, overleden in respectievelijk 1997 en 1984, er helaas niet meer bij. Maar ook na hun pensioen laten De Strangers nog steeds van zich horen!

Keer terug naar boven

ALEX

°Haasdonk-Waas, 12 oktober 1934

Alex Boeye stond in 1952 mee aan de wieg van De Strangers. Gebrevetteerd zwartkijker, perfectionist en baarddrager, oordeelt hij zichzelf wat misstaan in dat lollige gezelschap, waarvoor hij nochtans teksten levert en zich fanatiek blijft inzetten. Op het podium hanteerde hij de gitaar.

BOB

°Antwerpen, 10 maart 1936

Bob Van Staeyen vervoegt in 1964 De Strangers in vervanging van Gust Torfs. Het koele kalende hoofd leent zich uitstekend voor de zaakvoering en instandhouding van het geheel, dat hij met begeleidend gitaarspel, zoetgevooisd geluid en droogkomische tussenkomsten completeert. Artistiek autodidact, doseert hij gewiekst zijn muzikale en fysieke reserves.

JOHN

°Antwerpen, 29 september 1933

Enig en authentiek lid van de Strangers. Jan/John De Wilde is ogenschijnlijk de jongste en zeker de meest vitale spring in ’t veld, die grapjassend werd geboren en daarin constant blijft volharden. Hij is podiumverslaafd en ideeënrijk, soms wat onbeheerst, doch alleszins de spil van het gezelschap.

NEST

°Berchem, 31 mei 1941

(Er)Nest Adriaensen onttroont met zijn komst in 1975 benjamin Bob. Sinds zijn zeventiende is hij actief als beroepsgitarist-bassist, doorzwom hij alle muzikale waters en doorklieft hij alle luchten; vroeger als valschermspringer, nu als fervent motorrijder. Vandaar zijn legendarische onverstoorbaarheid en zin voor "luchtige" grappen.

IN MEMORIAM

Keer terug naar boven

GUST

°Antwerpen, 9 oktober 1929
+Antwerpen, 4 juni 1997

Gust Torfs was medeoprichter van De Strangers die hij, ondanks zijn vertrek in 1964 nooit echt verliet. Hij maakte hen met de meest succesvolle teksten tot wat ze nu zijn. Van gemengde Nederlands-Antwerpse komaf bezat hij een ideale combinatie van flegma en oorspronkelijk temperament. In de vroege ochtend van 4 juni 1997 overleed hij aan de gevolgen van een hersenbloeding.

RENÉ

°23 september 1938
+7 augustus 2016

Begin 1968 werd René Van Laken de vijfde Stranger. Hij was muziekleraar en een uitstekend muzikant. Zijn medewerking bleef, omwille van zijn drukke agenda, beperkt tot het podium, waar hij als een wandelend instrumentenarsenaal een rijkere klankkleur tijdens de live optredens bracht. Op 28 januari 1976 hield hij het bij de Strangers voor bekeken en bewandelde andere artistieke wegen bij het Consortium Antiquum, even Antwerps maar een heel stuk klassieker. René verliet ons op zondag 7 augustus 2016.

POL

°Berchem, 22 augustus 1929
+Berchem, 26 december 1984

Pol Bollansee was de ouderdomsdeken en lid vanaf het prille begin in 1952. Hij was de meest bezadigde van het quartet met het meest sonore geluid en bezat een kop die niet uit de groep was weg te denken. Uitzonderlijk plichtsbewustzijn en dito hulpvaardigheid. Op tweede Kerstdag 1984 overleed hij aan de gevolgen van een vijfde hartaanval.