Nieuwsberichten
 

De Strangers signeren

VOLG EN MAIL ONS

 

SITEGERELATEERD NIEUWS

Liedjesteksten niet meer beschikbaar
10 november 2012 - Omdat gewerkt wordt aan een nieuw project rond de liedjesteksten, is de sectie "Discografie" offline gehaald.

Lancering versie 8
30 juli 2012 - De website heeft een nieuw jasje gekregen.

10 jaar layout van DeStrangers.org
12 september 2011 - Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van DeStrangers.org werd een overzicht opgesteld van de layout van de website. Dit overzicht is nu gebundeld in een folder die gratis wordt uitgegeven door DeStrangers.org.
\\ Download de folder hier

De Strangers op Facebook
16 januari 2010 - Volg nu ook het laatste nieuws van De Strangers op onze officiële Facebook-pagina.

De Strangers trekken het land in om hun boek te De Strangers Compleet te signeren! Bezoek ons op

- 9 mei 2015 van 14-16 uur in de Standaard Boekhandel van het Waasland Shopping Center te Sint-Niklaas,

- 23 mei 2015 van 15-17 uur in de Standaard Boekhandel van het Ring Shopping Center te Kortrijk,

- 30 mei 2015 op het evenement De zingende bink te Turnhout. Daar geven we uitzonderlijk ook een optreden! Voor meer informatie in verband met dit evenement, volg volgende link.

Klik hier voor de affiche voor 9 mei te St.-Niklaas

Klik hier voor de affiche voor 23 mei te Kortrijk

Klik hier voor de affiche voor 30 mei te Turnhout

 
Artus Uitgevers en De Strangers.org stellen voor:
 

Na de CD-box “Al ons liekes”, sinds het begin van de Antwerpse boekenbeurs (editie 2014) in de boekhandel verkrijgbaar, mooi ingebonden in een luxe-uitvoering en stevig gekartonneerd:Een eigenzinnige kijk op 60 jaar geschiedenis, geïllustreerd met vele en vaak onuitgegeven foto’s en talloze extra’s.

Prijs: 29 € 95

Na 2005 hebben De Strangers nog enkele typische Strangersliekes uitgebracht die de CD-box niet hebben gehaald. Verzamelaars kunnen deze liekes, net als enkele andere zeldzame (ABN)pareltjes, als extra 21ste CD bestellen om de CD-box werkelijk compleet te maken (meerprijs van 10 €).

“De Strangers Compleet” brengt de tektsten van alle liekes, met inbegrip van een handige indexering om elk lieke op de CD-box terug te vinden.
  Net als de Strangersliekes is ook het boek eigenzinnig. Gebruikmakend van QR-codes wordt het boek digitaal verrijkt met talloze geluidsen filmfragmenten, met o.a. videobeelden van live-optredens, dé kracht van De Strangers, en interviews! Probeer het voorbeeldboek via deze link.
“De Strangers Compleet: Mè miêr as 400 liekesteksten” is de ideale begeleider bij de CD-box en maakt uw verzameling compleet!
Schaf nu uw exemplaar aan in de boekhandel, of neem contact op met Artus Uitgevers.
 

Realisatie: Luc Eeckhout - René Van Camp
(P) & © Digimode Entertainment Ltd.
Met dank aan: Strengholt, Rainbow, Den Moor
Distributie: Music Products B.V.

Serjeuze Strangers zingen Serjeuze liekes
8 december 2011

De Strangers zijn natuurlijk gekend omwille van hun "plezante nummerkes", maar ze maakten er een erezaak van om jaarlijks een "serjeus lieke" te maken. Misschien minder gekend, maar zeker niet minder gewaardeerd! Het verzamelalbum van Alex uit de jaren '80 "Helemaal alleen, op z'n eentje", werd een waar collectorsitem.
Intussen zijn er nieuwe liedjes verschenen, wat Bis-Art op het idee bracht om een nieuw verzamelalbum uit te brengen.
Op 1 CD zijn 21 nummers verzameld waarin ernstige Strangers op meesterlijke wijze diverse emotionele facetten rond persoonlijke en maarschappelijke facetten bezingen. Van "Achter de gesloten deur" (huwelijksperikelen) tot "De gastarbeider" (het migrantenprobleem uit de jaren '70) en "Pol" (het verlies van een te vroeg gestorven kameraad).

Sinds begin december 2011 verkrijgbaar in de winkelrekken.

 

 

 

De Strangers voeren Ultratop 200 aan
26 juli 2012

Ook al zijn De Strangers reeds lang gestopt, hun liedjes worden door het publiek nog steeds gesmaakt. De dubbele compilatie-cd van ARS Entertainment, met liedjes van de twee Antwerpse groepen 'De Strangers' en 'Katastroof', voert immers de albumtop 200 ba, Ultratop aan. Lees het volledige artikel op deredactie.be!

Is da na Kerstmis?
8 december 2011

Ter gelegenheid van de lancering van het verzamelalbum Serjeuze liekes werd video-clip gemaakt van "Is da na Kerstmis?", een typisch eigenzinnige Strangerskijk op de huidige kerstbeleving en waar het eigenlijk voor zou moeten staan.
Deze clip is exclusief te bekijken op deze website, in de rubriek Media.

Heruitgave van de CD-box "Al ons liekes"
7 oktober 2011

OPGELET: DEZE ACTIE IS AFGESLOTEN!

Het uitbrengen van het volledige oeuvre van De Strangers op CD, verzameld in een mooie CD-box, was een groot succes in 2005. De box verscheen toen in een beperkte, genummerde oplage, waardoor niet aan de vraag kon worden voldaan. Daarom bracht eci.be de CD-box "Al ons liekes" opnieuw uit.

\\ Download hier de flyer

 

Oudere nieuwsberichten zijn terug te vinden onder
HISTORIEK

 
Discografie
 

De teksten van alle liedjes die ooit door De Strangers zijn uitgebracht, waren integraal consulteerbeer onder Discografie. Alle platen, alle singles, alle CD's, ... Deze zijn sinds 2014 uitgegeven in het boek De Strangers Compleet.

 
Documentaire
 

Een documentaire over De Strangers? Jazeker!

Het plan voor deze documentaire had enkele jaren nodig om te rijpen, maar in 2008 was het zo ver. René Van Camp, ...
(klik voor meer)

eindredacteur van destrangers.org, trok gewapend met enkele camera's en begeleid door een regisseur naar de eertse BV's voor het afnemen van interviews. Aangezien dit een twee-mansproject is, bovendien te realiseren buiten de werkuren, spreekt het vanzelf dat we het verhaal van "De Strangers", van het stichtingsjaar 1952 tot nu, in schuifjes zullen brengen. Meer nog dan onder "Historiek" zal het verhaal gekruid worden met foto's, geluids- en beeldfragmenten. Het is tevens uitkijken naar de soms verrassende interviews met Bekende Vlamingen van vroeger en nu, met o.a. Gaston Berghmans, Will Ferdy, Jo Leemans, Yvonne Verbeeck, La Esterella, Jos Ghysen, Louis Verbeeck, Bob Davidse, Axl Peleman...

Vergeet dus zeker niet om geregeld deze sectie op te volgen!

 
Media
 

Als begaafd tekenaar ontwierp Alex Boeye zelf de hoezen van enkele platen. In de sectie Media vind je ze terug. Maar er is meer: bekijk ook filmfragmenten en ontdek de boeken die over De Strangers zijn geschreven in Media!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Home | Historiek | Documentaire | Media | Facebook

Eindredactie: René Van Camp | Redactie: Valeria Van Camp | Scripting: SLN | Layout: Egeria Desktop Publishing
Copyright © 1999-2015 De Strangers.org
Alle rechten voorbehouden